‘Alles goed?… iedereen zichzelf?!’

Roze Salon Haarlem

Updated on:

Het Haarlemse Reinaldahuis presenteerde dinsdag 30 mei het programma ‘Alles goed?… iedereen zichzelf?!’ Een liedjes en verhalenprogramma van Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos en de Groningse zanger Klaas Spekken onder begeleiding van pianist Tony Hoyting. 
Met liedjes en verhalen die uit het leven zijn gegrepen, wordt op een open en persoonlijke wijze aandacht gevraagd voor oudere lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI).

De voorstelling vond plaats in het kader van de Roze Loper, een keurmerk voor LHBTI-vriendelijke (woon)zorg. Het Reinaldahuis, onderdeel van woonzorgorganisatie Kennemerhart, is het eerste en tot nog toe nog steeds enige Haarlemse woonzorgcentrum dat dit keurmerk heeft verworven.

In de voorstelling wordt een stem gegeven aan LHBTI-ouderen want ook zij hebben immers het recht om als zichzelf veilig en gelukkig ouder te worden, óók als zij in een zorgcentrum wonen en leven.

De door Klaas Spekken https://klaasspekken.nl prachtig vertolkte liedjes werden schitterend begeleid door Tony Hoyting. 
Met de aangrijpende verhalen welke door Marjet Bos werden verteld, maakten deze lieve en mooie Groningers het publiek en andere toehoorders stil. En volkomen terecht. 

Jezelf kunnen zijn, overal en tot in lengte van dagen wil toch iedereen?!

Afbeelding: © Roze Salon Haarlem