‘’Wat helpt jou om gelukkig oud te worden of te zijn?’’ is een van de vragen die de ambassadeurs van Buurtblik stellen.

BuurtBlIK is van start gegaan met een nieuwe groep ambassadeurs. Na twee keer oefenen met filmen en interviewen gaan zij op pad om films te maken over wat er allemaal te doen is in Haarlem voor 70-plussers. Ook gaan ze in gesprek over ouder worden: wat helpt je om op een gelukkige manier oud te worden of te zijn? Laat je ons weten wat jou helpt?

BuurtBLIK heeft ook de Roze Salon benaderd met de vraag of ze filmpjes en interviewtjes mogen houden. Omdat we van mening zijn dat zichtbaarheid van lhbti-ouderen van groot belang is hebben wij ingestemd met een bezoek. Een van de vaste gasten van de Roze Salon is sinds kort een van de interviewers….

Zij zullen zich kort aan ons voor stellen en iets vertellen over hun werkwijze. Uiteraard is niemand verplicht in beeld te komen, dus laat dat de mensen van Buurtblik weten.

Het project BuurtBLIK is een pilotproject waarin ouderen met camera en microfoon op onderzoek uit gaan naar activiteiten voor ouderen in Haarlem De filmreportages die zij maken worden vertoond tijdens diverse bijeenkomsten en verspreid door de samenwerkingspartners, waaronder Haarlem Effect, BUUV, Dock Haarlem, het Rode Kruis Haarlem, het Leger des Heils en Kennemerhart.

Dit project is mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem, de Rabobank, het Jacob Godshuis, de Bavo Stichting, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Sluyterman van Loo, het RCOAK, de Bavostichting. HaarlemEffect, Dock, Zorgbalans en Zorggroep Reinalda
Voor meer informatie over BuurtBLIK kunt u zich wenden tot www.Buurtblikhaarlem.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *