Haarlem Regenboogstad

Roze Salon Haarlem

Gelijke rechten en sociale acceptatie

Haarlem is sinds 2012 Regenboogstad. De gemeente spant zich in voor gelijke rechten en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (lhbti’s). Nederland telt in totaal 52 Regenboogsteden. Omdat er helaas nog barrières zijn die sociale acceptatie van deze groepen in de weg staan, blijft Regenboogstad Haarlem zich onverminderd inzetten voor seksuele diversiteit.

Trots zijn op wie je bent, vieren van wie je houdt

Op 4 oktober 2022 start wethouder Eva de Raadt in het Patronaat de nieuwe postercampagne ‘Trots zijn op wie je bent, vieren van wie je houdt’. Haarlem Regenboogstad wil dat mensen zich vrij en veilig voelen om zelf een partner te kiezen en wil het respect voor die keuzevrijheid bevorderen.

De lancering valt in de week van de diversiteit. Deze campagne gaat door op de vorige campagne ‘In Haarlem kies je zelf wie je lief hebt’. Deze campagne was de uitkomst van de door de raad aangenomen motie ‘Zonder zichtbaarheid geen acceptatie’.

Vanaf 12 oktober hangen door heel Haarlem posters over de campagne. Op de posters poseren 7 Haarlemse stellen die ieder hun eigen verhaal vertellen over hun liefde voor elkaar.

https://haarlem.nl/haarlem-10-jaar-regenboogstad

Plaats een reactie