Heropening Roze Salon 55+ Haarlem

Het is eindelijk zover. Als alles volgens plan verloopt, zal in de week van de Nationale Coming-Outdag, de Roze Salon 55+ Haarlem op donderdag 8 oktober weer uit de kast komen en haar deuren openen in wijkcentrum Binnensteeds.
In goed overleg met Haarlem Effect zijn wij erin geslaagd om de ontvangstruimte in wijkcentrum Binnensteeds helemaal volgens de corona-regels in te richten en de dienstverlening te verzorgen.

Wat is er nieuw
Dat brengt wel wat veranderingen met zich. Het betekent ondermeer dat je ontvangen zult worden in de grote zaal welke gelegen is achter de sociëteit. Ook zullen de openingstijden van de Roze Salon anders zijn dan je gewend bent, namelijk van 15.30u tot 18.00u. De inloop is tot 16.00u.
Er worden door de vrijwilligers strikte (persoonlijke) hygiëne-maatregelen gehanteerd en dat verwachten we ook van jou. De gedrags- en omgangsregels welke van kracht zijn, zullen bijdragen aan een veilige en vooral ouderwets gezellige Roze Salon.

Reserveren
Het aantal bezoekers is gemaximaliseerd op 15. Om teleurstellingen aan de deur te voorkomen en omdat het simpelweg ook een verplichting is, zullen bezoekers moeten reserveren. Wij hebben besloten dat vooraf te laten doen en niet aan de deur. Dat kan eenvoudig door een email te sturen naar info@rozesalonhaarlem.nl, ovv ‘reservering 8 oktober’ en je voor- en achternaam.
Je kunt uitsluitend voor jezelf reserveren, dus niet voor je eventuele partner etc. De eerste vijftien aanmeldingen zullen uiterlijk 4 oktober een bevestiging met reserveringsnummer ontvangen. Dit nummer is niet overdraagbaar.

Let op: alleen op vertoon van je persoonlijke reserveringsnummer kan je de Roze Salon bezoeken!

Registreren
Bij binnenkomst zullen de algemeen bekende gezondheidsvragen (de gezondheidscheck) worden gesteld en word je uitgenodigd je te registreren op de gastenlijst (naam en telefoonnummer). Deze lijst zal na veertien dagen door ons worden vernietigd. De organisatie van de Roze Salon 55+ Haarlem staat garant voor jouw privacy. Wij stellen deze lijst uitsluitend en alleen binnen die termijn van veertien dagen, in handen van derden indien dat van rechtswege door de Veiligheidsregio Kennemerland wordt gevorderd.

Heb jij of één van je huisgenoten klachten zoals (neus)verkoudheid, keelpijn, of koorts, dan mag je niet naar de Roze Salon 55+ Haarlem komen, ook al heb je een reserveringsnummer van ons ontvangen.

Al deze maatregelen zijn van kracht zolang de overheid dat vereist en de organisatie van de Roze Salon dat nodig acht.

Programma
Bij de heropening van deze eerste Roze Salon wordt er geen cultureel programma aangeboden. Het weerzien en ontmoeten staan centraal. Uiteraard en bijna als vanzelfsprekend, zijn er hapjes en zal er weer een verrassende en heerlijke soep worden geserveerd, ook dit zal coronaproef zijn.

Actualiteit
De ontwikkelingen m.b.t. de coronapandemie volgen elkaar snel op. Deze worden door ons scherp gevolgd en daar zal zo nodig ook naar gehandeld worden. Mocht onverhoopt besloten worden om de Roze Salon geen doorgang te laten vinden, dan zal dat via de sociale media bekend worden gemaakt. Heb je een reserveringsnummer toegekend gekregen, dan ontvang je in dat geval persoonlijk bericht.

WhatsApp-groep
Deze zomer zijn we een WhatsApp-groep gestart met inmiddels zo’n 20 leden.
WhatsAppen is een gemakkelijke manier om leuke activiteiten aan elkaar te melden, af te spreken ergens gezamenlijk naar toe te gaan en om contact met elkaar te onderhouden.
Ook naast de maandelijkse Roze Salon, voorziet de groep in het onderling contact.
Vind je het leuk om als deelnemer te worden toegevoegd, stuur dan een e-mailbericht zonder je telefoonnummer naar info@rozesalonhaarlem.nl, ovv ‘deelname WhatsApp-groep’. Wij zorgen dan dat de beheerder van de groep contact met je opneemt en je aan de groep toe zal voegen.
Ook hiervoor geldt dat wij jouw privacy volledig garanderen.

Toekomst
We zijn ontzettend blij dat we weer de mogelijkheid zien en hebben om onze roze gasten te kunnen verwelkomen in wijkcentrum Binnensteeds. In de afgelopen maanden is ons weer overduidelijk gebleken dat de behoefte onder oudere LHBTI’s om elkaar te ontmoeten heel erg groot is. De lock-down, intelligent of niet, heeft enorme impact gehad -en nog- op met name de ouderen en in het bijzonder de LHBTI’s onder hen.

Zowel voor de gasten als voor alle vrijwilligers, is dit een geheel nieuwe situatie in een nieuwe wereld. Samen maken we er een succes van en werken we toe naar een Roze Salon 55+ Haarlem zoals we die vanouds gewend zijn en waarin ontmoeting, ontspanning, cultuur en gezelligheid centraal staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *