Het nieuwe seizoen gaat van start

Na twee maanden afwezigheid opent de Roze Salon 55+ Haarlem op donderdag 12 september weer haar deuren. Ook de vrijwilligers hebben genoten van de prachtige zomermaanden en hebben natuurlijk niet stilgezeten.
Het volledige programma voor het komende seizoen staat al ‘in de steigers’. Wij hopen dat al onze ideeën gerealiseerd kunnen gaan worden.

Nicolette Knape

De opening van het seizoen 2019/2020 wordt verzorgd door Nicolette Knape. We kennen haar van een eerder fantastisch optreden in de Roze Salon en haar optredens tijdens de jaarlijkse Roze Kunstlijn. Een prachtige zangeres met een zeer mooi repertoire.

Nicolette Knape vormt samen met Maria Eldering het muzikale duo Chante. Zo nu en dan treedt zij ook solo op.

Tijdens een rondreis door Frankrijk kwam Nicolette in aanraking met het Franse Chanson. Zij vond daarin de vrijheid, troost, passie en liefde die zij zocht in de muziek. Zij vertolkt het Franse en Nederlandse chanson op een pakkende en boeiende wijze. Het optreden vindt plaats tussen 17.00 en 18.00u.

De Roze Salon 55+ vindt elke 2e donderdag van de maand plaats in wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20 in Haarlem. De Roze Salon is geopend vanaf 16.30u en de toegang is vrij.

 

Belangenbehartiging

Autoluwe binnenstad
Per 1 juli van dit jaar is het autoluwe gebied in de binnenstad fors uitgebreid. Omdat dit vergaande gevolgen heeft voor de bezoekers van de Roze Salon, hebben wij dit aangekaart bij zowel het college van B&W als de Participatieraad.
Mede door onze reclamering heeft het gemeentebestuur heel snel aanvullende maatregelen genomen. Het is nu weer mogelijk voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart om te parkeren op ondermeer de Nieuwe Groenmarkt.

Over deze maatregelen zijn wij schriftelijk door de Programmamanager Parkeren geïnformeerd. Onderstaand enkele passages uit deze brief welke wij op 17 juli ontvingen:

‘Iedereen die een Europese gehandicaptenparkeerkaart heeft, mag voorlopig het autoluwe gebied in. Hiermee kan ook worden geparkeerd op de Nieuwe Groenmarkt, Krocht, Smedestraat en Jansstraat. Dit geldt voor de bestuurders- en de passagierskaart. Rond half september worden de beweegbare palen verplaatst die het gebied afsluiten. Voor die tijd nemen wij contact met u op om te bespreken hoe gehandicapten dan het gebied in kunnen.

Waarom deze maatregel?
Afgelopen twee weken hebben we veel reacties ontvangen van mensen met een beperking over de verslechterde toegankelijkheid van de binnenstad sinds de uitbreiding van het autoluwe gebied in Haarlem. Ook u heeft de gevolgen voor de toegankelijkheid bij ons aangekaart. Daarom heeft de wethouder besloten deze tijdelijke maatregel te treffen.

In september evalueren we de toegankelijkheid van het centrum. De gemeente treft vervolgens definitieve maatregelen om te zorgen voor voldoende toegankelijkheid van de binnenstad. Wij willen hierover graag met u in gesprek.’

Uiteraard zijn wij blij met deze adequate (re)actie van het college van B&W en hopen dat de Roze Salon Haarlem ook na september zelfstandig bereikbaar blijft voor al onze bezoekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *