Elk jaar op 11 oktober is het Coming Out dag. Een dag waarop internationaal aandacht wordt besteed aan het uit de kast komen van lhbtq+ers. Maar wat is dat eigenlijk, waar komt die term vandaan. De Roze Salon, besteedt op 13 oktober bijzondere aandacht aan dit thema. En wel ..

‘’Jong meets minder Jong…
Oud meets minder Oud’’

Op bezoek komen leerlingen van Het Schoter die deelnemen aan de GSA (Gender and Sexuality Alliance). Dat is binnen scholen een veilige haven voor iedereen die zichzelf wil kunnen zijn.

Lodewijk de Ruiter
Lodewijk de Ruiter

Verschillende generaties gaan die middag met elkaar in gesprek over hun ervaringen met coming out, toen en nu. En dat doen ze onder de bezielende begeleiding van Lodewijk de Ruiter!

Het idee is dat verschillende generaties van elkaar kennis kunnen nemen van verschillen en overeenkomsten van toen en nu. Zijn die er eigenlijk en hoe zien die er uit, zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen in de coming-out etc?
Na een uurtje vertrekken de jongeren weer (die gaan lekker pizza eten) en kunnen de vaste bezoekers aan vers gemaakte vega soep met brood en kruidenboter.

Je komt toch ook?
We verwachten dat het een leuke middag wordt. Tot dan! R&L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *