Kom uit de Kast

Roze Salon Haarlem

Updated on:

Dat is de titel van het liedjes- en verhalenprogramma van het duo The Gate Keepers van de stichting Ma-Jong.org In de Haarlemse Diversiteitsweek van 4 tot en met 15 oktober, zijn zij op donderdag 12 oktober zij te gast in de Roze Salon Haarlem.

De stichting
Ma-Jong richt zich met emancipatie- en voorlichtingsprogramma’s op de verbetering van de sociaal-maatschappelijke positie van migranten-vrouwen met een multiculturele achtergrond.
Ten aanzien van queer-beleid, draagt Ma-Jong bij aan de bevordering van de acceptatie van queer-burgers met een migratieachtergrond. En, niet onbelangrijk, wil zij deze specifieke groep queer-burgers toerusten tot zelfacceptatie en meer zichtbaarheid.
Het delen van hun doelstellingen met de omgeving en de zichtbaarheid zijn dé speerpunten van de stichting Ma-Jong. Met bijeenkomsten, zang, dans, optredens, etc. streeft de stichting haar doelstellingen na.

The Gate Keepers
In oude tijden waren in Suriname queers spirituele mensen die in de gemeenschappen betrokken waren bij helingsprocessen en de poortwachters vormden tussen de zichtbare en onzichtbare wereld.
Met hun liedjes- en verhalenprogramma stellen The Gate Keepers de vraag ter discussie of dit vandaag de dag nog het geval is.
Mariska de Jong, zang en Cedric Esseboom, trompet, vormen het duo The Gate Keepers. Met hun programma ‘Kom uit de Kast’, nemen zij ons mee in de bijzondere en mooie Surinaamse cultuur en hoe daarin om te gaan met ieders gender-identiteit.

Liedjes die zij ten gehore brengen met de daarbij behorende verhalen en toelichting zijn o.a.: Alla Presi, Heb je even voor mij, Kom uit de Kast, Als hier een pot met bonen staat, Witti Fesi, Kleine Wasjes.

Deze middag zal de catering speciale aandacht krijgen en aansluiten op dit Surinaamse programma.

Plaats een reactie