Nicolette Knape in de Roze Salon

Roze Salon Haarlem

Updated on:

Na de druk bezochte en buitengewoon indrukwekkende presentatie over het leven en werk van Erwin Olaf op 9 november, sluit de Roze Salon Haarlem op donderdag 14 december het jubileumjaar af met een optreden van zangeres Nicolette Knape. Het is alweer ruim vier jaar geleden dat Nicolette ons in volvoering bracht met haar prachtige stem en chansons.

Nicolette Knape

Over Nicolette
Haar liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd. Haar passie voor het Franse chanson ontdekte zij echter pas na enkele jaren. Via een kinderkoortje, lessen aan de Koorschool en zelfs klarinetlessen, kwam zij terecht bij zangdocent Gerrit Eijkelboom. Hij noemde haar een ‘ruwe diamant’, waar de klassieke scholing wel even uit verdreven moest worden. Na vele muzikale rondzwevingen ontdekte Nicolette het Nederlandse en Franse chanson waarbij met name de grote kleine Charles Aznavour voor haar de grootste inspirator was. Een inspiratie waar wij als vrijwilligers van de Roze Salon heel erg blij mee zijn.

In het chanson kon en kan zij alles kwijt. Zingen geeft haar de vrijheid die zij nodig heeft en met passie combineert zij oude met nieuwe chansons, van Jacques Brel tot Camille. Diepgaande nummers en meezingers. Zij laat het publiek met haar stem ontroeren en tovert ook een mooie glimlach op hun gezicht.

Wanneer
Donderdag 14 december aanstaande verwarmt Nicolette Knape uw en ons hart in de Roze Salon Haarlem in wijkcentrum Binnensteeds aan de Nieuwe Groenmarkt 20 Haarlem-centrum.

De Salon opent haar deuren om 16.30u en het programma start om 17.00u.

Het team vrijwilligers van de Roze Salon wenst u goede feestdagen en een mooi begin van het nieuwe jaar.

Liefde geven
is liefde krijgen
Vrede brengen
is vrede ontvangen

Afbeelding ©Nicolette Knape