Opening Regenboogloper in Haarlem

Het Regenboogpad in aanbouw aan de kruising parklaan/Kruistraat in Haarlem
Het Regenboogpad in aanbouw aan de kruising parklaan/Kruistraat in Haarlem

Op woensdag 8 juni om 16.00 uur wordt de Regenboogloper in Haarlem geopend door de wethouders Cora-Yfke Sikkema (verkeer) en Jur Botter (WMO en welzijn). De openingshandeling zal bestaan uit de onthulling van een tegel met de tekst ‘Haarlem staat voor diversiteit’.

Haarlem is samen met veel andere steden in Nederland een Regenbooggemeente, die zich inzet voor de acceptatie en emancipatie van de lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Op initiatief van de Regenboogorganisaties (COC-Kennemerland, Gay-Haarlem.nl en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland) is besloten een regenboogkleurenloper op een zichtbare plek in de stad aan te brengen. Met deze symbolische daad maakt Haarlem aan een groot publiek kenbaar hoe belangrijk seksuele diversiteit voor onze stad is.

De Regenboogloper komt aan de oostelijke zijde van het voetgangersgedeelte van de voetgangersoversteek bij de hoek van Kruisweg-Kruisstraat met de Parklaan. Hier komen dagelijks honderden mensen langs op weg naar of komend van het station. De Regenboogloper is niet hinderlijk voor verkeer. De loper wordt gemaakt van gekleurde steentjes in paars, blauw, groen, geel, oranje en rood.

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de loper in volle gang. Iedereen is welkom bij de onthulling aanwezig te zijn.

  • Wat: opening Regenboogloper
  • Waar: voetgangersoversteek Kruisweg-Kruisstraat / Parklaan
  • Wanneer: woensdag 8 juni om 16.00 uur’’

bron: gay-haarlem.nl


Werk in uitvoering:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.