Sfeervol, druk en een verademing


Donderdag 14 oktober was het dan eindelijk zover. De Roze Salon opende haar deuren op de oude gebruikelijke tijden en er kon zonder beperkingen gebruik worden gemaakt van de soosruimte.
Alle vrijwilligers stonden te trappelen om de gasten te ontvangen en hadden de zaal wederom sfeervol ingericht. Deze eerste ‘normale’ Roze Salon sinds februari 2020 werd bijzonder drukbezocht en we hebben veel nieuwe gasten mogen verwelkomen. 
Het duo Fredie Kuiper en Suzanne Groot speelde en zong het speciaal voor het magazine Roze Mug geschreven en gecomponeerde Regenbooglied en vermaakten de bezoekers met een kort en gezellig optreden.

Islamitische kunst
In april 2020 stond de lezing over Islamitische Kunst op het programma.
We zijn blij en trots dat Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend dit korte college over Islamitisch Kunst nu op 11 november in de Roze Salon komt geven.
Bureau Boeiend  organiseert lezingen, colleges en excursies over kunst en literatuur en heeft eerder al diverse mooie lezingen verzorgd in de Roze Salon Haarlem.

Afbeeldingen
Dat er in de islamitische kunst geen afbeeldingen zouden bestaan van mensen en dieren is een vooroordeel waar we in deze lezing een eind aan maken. U krijgt namelijk prachtige miniaturen uit verluchte handschriften te zien, zoals de ‘Miraj nameh’, de legende van Mohameds hemelvaart. Ook zien we bijzondere decoraties op keramiek en de pracht van religieuze en wereldlijke architectuur, zoals het Alhambra in Spanje. In een uur tijd krijgt u bovendien een stuk basiskennis over de islam.

Kortom, een boeiende en ongetwijfeld wederom verrassende lezing of college als je wilt. Kunst die wellicht velen van ons op vakanties in Zuid-Europa en Noord-Afrika al eens hebben bewonderd of wie weet zullen gaan bewonderen. Krzysztof neemt ons mee op deze korte reis en zal ons ongetwijfeld leren om op een nieuwe manier naar deze prachtige kunst te gaan kijken.

De Roze Salon Haarlem vindt donderdag 11 november plaats in wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20 in Haarlem-centrum en opent haar deuren om 16.30 uur.
Aanmelden is op het moment van het verzenden van deze nieuwsbrief niet nodig. Wij volgen bij de openstelling uiteraard de op dat moment geldende coronaregels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *