Suus en Fredie in de Roze Salon

Roze Salon Haarlem

Updated on:

Donderdag 8 juni sluit de Roze Salon Haarlem het seizoen 2022/2023 af met een optreden van Suzanne Groot en Fredie Kuiper.
Eerder in januari 2019 traden zij ook al eens samen bij ons op. De combinatie van klassiek viool, accordeon en (volks)zang is opvallend en bijzonder.

Fredie Kuiper
Fredie is autodidact en componeert, schrijft en zingt het Nederlandstalig lied.
Haar schorre en Amsterdams stemgeluid maakt het geheel wat volks, echter zijn de teksten soms weer dusdanig filosofisch dat de sfeer meer het chanson ademt. Omdat zij regelmatig solo zingt en speelt, wordt zij ook wel als troubadour gezien.

De laatste jaren richt zij zich steeds meer op het schrijven van teksten. Zo werd zij bijvoorbeeld gevraagd gelegenheidsteksten te schrijven voor o.a. het bruidspaar, de jubilaris, de overledene, maar ook schreef zij iedere maand een lied voor een politiek café. Voor Renate Dorrestein schreef Fredie naar aanleiding van het boek “de leesclub” enkele liederen. Maar ook schreef en componeerde zij ter gelegenheid van de glozzy Roze Mug het Regenbooglied. Fredie had haar eigen band “Fredies Bende” en speelde jarenlang met de opvallende polkapunkfanfareband “Unza Unza”.

Suzanne Groot
Suzanne is klassiek violiste. Zij organiseerde o.a. “Bach in de Bagger” concerten in allerlei bouwputten! Zij geeft regelmatig concerten met (stads)organist Anton Pauw en won de prijs “de Olifant” voor al haar activiteiten op muziekvlak.

Suzanne en Fredie ontmoetten elkaar tijdens een actie voor meisjes die tot prostitutie gedwongen worden en sindsdien werken zij samen en treden zij geregeld samen op.

Fredie en Suus brengen zowel eigen als bestaande liederen en spelen ook alleen instrumentaal.

De Roze Salon opent haar deuren op 8 juni zoals gebruikelijk om 16.30u. Het optreden vangt aan om 17.00u.

Zomerreces
In de zomermaanden juli en augustus is de Roze Salon Haarlem zoals altijd gesloten. Het team vrijwilligers gaat in die maanden hard aan de slag om ook van het 11e seizoen van de Roze Salon Haarlem een mooi en plezierig succes te maken.

Graag verwelkomen wij je óók op donderdag 14 september weer.