Op donderdag 13 april komen er enkele studenten van de Universiteit van Amsterdam op bezoek bij de Roze salon Haarlem.

Enkele studenten van de UVA richting Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) doen doen momenteel een onderzoek naar het welzijn van de roze 50-plusser en de rol die een roze ontmoetingsplek hierin speelt. Op basis van de bestaande literatuur en de documentaire Oud Roze hebben zij al de nodige inzicht gekregen in het welzijn van roze ouderen. De artikelen en de documentaire tonen verhalen van pijnlijke ervaringen, kwetsbaarheid en eenzaamheid maar ook verhalen van (veer)kracht, weerbaarheid en positiviteit. De studenten zijn hiervan van onder de indruk. Zij veronderstellen dat veel roze ouderen zich in het dagelijks leven eenzaam en/of gestigmatiseerd voelen en dat een roze ontmoetingsplek een mogelijkheid biedt, waar mensen zichzelf kunnen zijn.

Zij zouden daar graag wat nader onderzoek naar doen en hebben de Roze Salon in Haarlem benaderd of zij bij ons iets over hun onderzoek mogen vertellen en een indruk te krijgen over het wel en wee van de Salon in Haarlem. Hiertoe zullen zij een bijeenkomst van de salon bijwonen en met enkele van onze bezoekers in gesprek gaan. Niemand is daar overigens toe verplicht.
De medewerkers en de aanwezige bezoekers van de Salon moedigen onderzoek naar de positie van oudere homo- biseksuele mannen en vrouwen en transgenders van harte aan. Wij heten de studenten van harte welkom in onze geledingen!

Nadien kunt je zo zoals vanouds vegetarische soep met hapjes mee-eten.

Je bent van harte welkom en graag tot ziens op 13 april van 16.30 tot 19.30 uur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *