Video’s

Nooit meer in de kastRegenboogpartners HaarlemI am a women nowVPRO Oud Roze documentaireYhdenvertainen vanhuus Haluaisin pystyä kertomaanBuurtBLIK

‘Kan je me geen pilletje geven voor mijn geaardheid? Ik wil helemaal niet lesbisch zijn. Ik heb wat afgehuild’. Vaak zijn ze onzichtbaar in de samenleving en in de zorg: homoseksuele – ‘roze’ ouderen.

De gehele documentaire kunt u vinden op de website van de npo Human doc: Oud Roze

Het lokaal actieplan is tot stand gekomen in nauwe overleg met de volgende partners:

  • COC Kennemerland
  • Stichting Haarlem Roze Stad
  • Bureau Discriminatiezaken Kennemerland
  • Gay-Haarlem.nl
  • Roze ambassadeur voor ouderen

Deze film werd gemaakt door PipNL en vertoond op de Regenboogconferentie, 23 feb 2015.

In 1956 werd in Casablanca een praktijk geopend waar mannen een geslachtsverandering konden ondergaan, zonder dat daar allerlei psychologische onderzoeken aan vooraf gingen. Voor zijn film I am a woman now (VPRO, 2011) zocht regisseur Michiel van Erp een aantal vrouwen op, die in hun jonge jaren als man door het leven gingen.

‘Kan je me geen pilletje geven voor mijn geaardheid? Ik wil helemaal niet lesbisch zijn. Ik heb wat afgehuild’. Vaak zijn ze onzichtbaar in de samenleving en in de zorg: homoseksuele – ‘roze’ ouderen.

Het verhaal van negen Finse LGBTI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender/Transsexual and Intersexed) senioren die over hun kindertijd, jeugd en veroudering denken. Zij delen ook hun gedachten en verwachtingen over de ouderenzorg.

Prachtige documentaire over Roze Ouderen in Finland, gemaakt door Seta aldaar. Met Nederlandse ondertiteling. Seta

Op maandag 8 oktober jl. vond in de Immanuelkerk in Haarlem de première plaats van de films van BuurtBLIK.
Ook de film welke in juni van dit jaar in de Roze Salon werd gemaakt, werd die dag gepresenteerd. Met deze korte film en presentatie heeft de Roze Salon 55+ zich definitief en structureel gevestigd in het sociale- en welzijnsnetwerk van de gemeente Haarlem.

bron: //www.gay-haarlem.nl

www.rozesalonhaarlem.nl/roze-salon-en-buurtblik/