Vitaal50+ toneelstuk Lotte

Iedere eerste dinsdag van de maand organiseren Kennemerhart, Zorgbalans, Haarlem-Sjopper en Seniorenclub Haarlem een zinvol programma met film, muziek en theater, voor iedereen die liever overdag dan ’s avonds de deur uitgaat: Vitaal50+!

Na 6 seizoenen met volle zalen is dit jaar in de afscheidstournee nog 2 keer het aangrijpende stuk ‘Lotte’ te zien in het Verhalenhuis.

De dagboeken van Anne Frank inspireren diverse schrijvers en theatermakers. Fred Rosenhart belicht met Lotte het karakter van de vrouw van Fritz Pfeffer, die een belangrijke rol speelde in het Achterhuis. Pfeffer speelde een essentiële rol in haar leven. Maar wie was hij nu werkelijk

Fritz was de grote liefde van Lotte. Haar volledige naam was Charlotte Pfeffer-Kaletta. Maar Lotte wist niet eens waar Fritz ondergedoken zat en zij ontdekte na de oorlog pas hoe hij werkelijk was. Anne Frank schilderde hem heel anders in haar dagboek, dan hoe Lotte hem beleefde. Was Dussel -de bijnaam van Fritz Pfeffer- een sikkeneurige, kleinzielige en irritante man?

Publiek dat het stuk 5 jaar geleden bij ons zag, heeft het nog steeds over dit indrukwekkende drieluik dat je echt gezien móet hebben.

De voorstelling Lotte vindt plaats in het gezellige theater Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7, 2024 XL Haarlem.
Dinsdag 30 april 14.00u en 20.00u. Toegang € 10,00

Kaarten kunnen besteld worden via //www.verhalenhuishaarlem.nl/event/vitaal50-lotte/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *